Putnu gaļas ēdieni - 2. kurss





Putnu gaļas ēdieni

Sasaldētu gaļu vispirms vēsumā (0-2 grādiem) atlaidina.
Liemeņiem, ja nepieciešams, nosvilina pūkas, izņem spalvu aizmetņus, tad veic tālāko apstrādi:
  • nomazgā,
  • izņem iekšējos taukus,
  • nogriež spārnus līdz pirmajai locītavai,
  • izgriež tauku dziedzerus astes virspusē.
Ja ēdienu gatavošanai izmanto nesadalītus putnus, tos nosien ar diegu, pievelkot spārnus un kājas.
Putna liemeni var dalīt porcijās ar visiem kauliem.
Vispirms līdz locītavai atgriež šķiņķīšus un atliec no putna liemeņa (tā ir ērtāk atdalīt filejas).
Kā piedevas var pasniegt vārītus kartupeļus, kartupeļu biezeni, vārītus vai tvaikotus dārzeņus, dārzeņus piena mērcē, rīsus un svaigus dārzeņus vai salātus.




Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru