Konditorejas ceha inventārs - 3. kurss

Inventārs, formas un iekārtas – konditorejā

Kond           Konditorejas izstrādājumu gatavošanai nepieciešamais inventārs:


·                   Putotājs – dažādu krēmu un masu saputošanai.
           



T           Trauki no nerūsējoša tērauda – dažādu masu saputošanai.
                 

    


           


·         Plastmasas trauki – dažāda izmēra, mehāniski izturīgi un no siltumizturīga materiāla.

                

          

·         Konditorejas maisiņi -  no bieza, necaurlaidīga auduma mīklu veidošanai (plaucētās mīklas, olbaltummasas veidošanai). Pēc lietošanas regulāri jānovāra.

            

      


Plastikāta vienreizējās lietošanas maisiņi – krēmu spiešanai uz izstrādājuma virsmas.



·     Dažāda izmēra un formas uzgaļi -  mīklu un krēma rotājumu veidošanai. Gatavoti no metāla vai plastmasas.

             
           


      
·         Dažāda izmēra formiņas – cepumu un citu gabalizstrādājumu veidošanai. Tās gatavo no metāla vai plastmasas.

                           Metāla        
         
                                                               

                                                                                  Plastmasas



                   

 ·         Svari -  produktu svēršanai.

                                                                         Mehāniskie        
  

                                                                           


                                                                               Elektroniskie



                 

·         Mīklas griezēji – var būt no plastikāta cilindrveida ar dažādām figūriņām uz virsmas, vai arī metāla ar gludu, asu vai rievotu disku.


    
        
         






·         Tortu palikņi – alumīnija vai koka.

                                                                               Alumīnija       


                                    




                                                                          Koka







·         Naži (dažāda izmēra) – smērēšanai, griešanai ar gludu un robainu asmeni. Mīklas dalīšanai, pusfabrikātu sagriešanai nazis – zāģis.
 

·         Plastmasas lāpstiņas -  virsmu nolīdzināšanai, krēmu un olbaltuma izņemšanai no traukiem.




·         Plastmasas lāpstiņas -  virsmu nolīdzināšanai, krēmu un olbaltuma izņemšanai no traukiem.

           
                         
·         Rīves – citrona vai apelsīna miziņas norīvēšanai. Lielākas rīves - ābolu un siera sarīvēšanai.
     



      



·         Otiņas (dažāda izmēra) -  izstrādājuma pārziešanai ar olu, miltu un citu sauso izejvielu noslaucīšanai no galda virsmas, plāšu un formu ietaukošanai, izstrādājumu mitrināšanai ar sīrupu. Pēc katras lietošanas reizes otiņas rūpīgi izmazgā un izžāvē.


·         Mīklas veltņi  –  Mīklas veltnēšanai.


                                                                            Koka       


                                                                      Plastikāta



     

    
·         Termometrs -  sīrupa, glazūras un šokolādes temperatūras mērīšanai.



                   


·         Mērtrauki – ar iedaļām nelielu daudzumu mērīšanai.

                   

      Sieti (dažāda izmēra) – miltu, pūdercukura sijāšanai.


         
·         Metāla formas – kēksu un biskvīta mīklas izstrādājumu cepšanai.

                               

         

·         Katli (dažāda tilpuma) -  vārīšanai, sildīšanai un maisīšanai.


                

·         Mīklas mīcāmās un veltnējamās mašīnas – lielākos uzņēmumos.

          
'               


                                                    




     


·         Metāla lāpstiņas – plāšu, pannu un formu tīrīšanai.







·         Raudzējamie skapji un konditorejas krāsnis









y:       

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru